« پهره روتاک » « روزنامه پهره »

جدیدتربن اطلاعات علمی و تجهیزات پزشکی..... balochistan_world@hotmail.com.

« پهره روتاک » « روزنامه پهره »

جدیدتربن اطلاعات علمی و تجهیزات پزشکی..... balochistan_world@hotmail.com.

خواب بریده بریده 'به حافظه لطمه می‌زند'

خواب بریده بریده 'به حافظه لطمه می‌زند'

تحقیقاتی که بر روی موش ها انجام گرفته، نشان می دهد که خوابی که پیوسته نباشد مانع به وجود آمدن خاطره/حافظه می شود.

نتیجه تحقیقاتی که در نشریه علمی The Proceedings of the National Academy of Science منتشر شده، احتمالا می تواند توضیحی باشد برای مشکلات مربوط به از دست رفتن حافظه در کسانی که مبتلا به آلزایمر می شوند و یا با مشکل آپنه خواب (خوابی که به دلیل قطع موقت تنفس، پیوسته نیست) روبرو هستند.

دانشگاه استانفورد در تحقیقاتی که در این زمینه انجام داد، متوجه شد که خواب مقطع موجب می شود که حیوانات در شناسایی اشیایی که با آنها از قبل آشنا بوده اند، دچار مشکل بشوند.

یک متخصص خواب در بریتانیا می گوید که مغز در دوران خواب عمیق، وقایع روز را بررسی می کند و تصمیم می گیرد که چه خاطره هایی از این وقایع را به حافظه خود بسپارد.

این تحقیق بر روی موش هایی انجام گرفت که خوابشان مختل شده بود، اما مدت خواب و یا کیفیت خواب آنها با موش های دیگر تفاوتی نداشت.

در این تحقیق از روشی استفاده شده به نام آپتوژنتیکس، که در آن سلول های خاصی دستکاری ژنتیکی می شوند و در نتیجه می توان آنها را با نور کنترل کرد.

محققان برای این آزمایش سلول هایی را انتخاب کردند که در تغییر از حالت خواب به بیداری و بالعکس، نقش مهمی بازی می کنند.

آزمایش حافظه موش

محققان با استفاده از روش آپتوژنتیکس، پالس نور به مغز موش هایی فرستادند که خواب بودند؛ اما این کار تاثیری روی مدت خواب و یا کیفیت خواب آنها نگذاشت.

این موش ها سپس همراه با دو شیء که با یکی از آنها از گذشته آشنا بودند، در جعبه ای قرار داده شدند.

موش ها معمولا وقت بیشتری را صرف بررسی اشیایی می کنند که برایشان آشنا نیست، اما موش هایی که در خوابشان دستکاری شده بود، هر دو شیء را با کنجکاوی یکسان مورد بررسی قرار دادند. این رفتار موش ها می تواند نشاندهنده آن باشد که در حافظه آنها اختلال به وجود آمده است.

محققانی که نتیتجه تحقیق خود را در نشریه علمی یاد شده منتشر کرده اند، می گویند: "بیماری های ناشی از مشکلات آسیب شناختی، مانند آلزایمر، که حافظه بیمار را تحت تاثیر قرار میدهد، پیش از همه روی عواملی مانند خواب بیمار اثر می گذارند."

کسانی که معتاد به مشروبات الکلی هستند و همینطور کسانی که در خواب دچار آپنه با قطع موقت تنفس می شوند، هم دچار این پدیده، یعنی خواب مقطع می شوند.

این محققان اضافه می کنند: "ما به این نتیجه رسیدیم که صرف نظر از طول مدت، کیفیت و یا عمق خواب، آنچه که برای انسجام حافظه لازم است دست کم، یک واحد خواب بدون وقفه است." 

.bbc

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد