به گزارش سلامتنیوز، آنها به این امید که سالاد خوردهاند و چاق نمیشوند تا آنجا که میتوانند غذا میخورند، اما متخصصان تغذیه میگویند، مصرف سالاد تنها زمانی بهرژیم لاغری کمک میکند که جایگزین بخشی از حجم غذایی شود که فرد قصد خوردن آن را دارد.
به بیان دیگر با توجه به اینکه سالاد فیبر زیادی دارد، خوردن آن قبل از غذا معده را پر میکند اما زیادهروی در مصرف آن همراه غذا میتواند به بزرگتر شدن حجم معده و در نتیجه افزایش اشتها بینجامد.
از سوی دیگر سالادهایی که معمولا همراه سس فراوان و دیگر افزودنیها در رستورانها سرو میشوند، چندان هم رژیمی نیستند و برخی از انواع آنها تا هزار کالری دارند.
پزشکان میگویند یک سالاد ساده کاهو همراه خیار، گوجه، جوانهها، قارچ یا غلات که با سرکه یا آبلیموی تازه خورده شود نه تنها در رژیم لاغری موثر است بلکه ویتامینهای مورد نیاز بدن را نیز تامین میکند
محققان می گویند به علت احتمالی مفید بودن بعضی از سبزی ها مانند گل کلم، کلم و بروکلی برای سلامت قلب و عروق پی برده اند.
به گفته گروهی از محققان در بریتانیا، مواد شیمیایی موجود در این سبزیجات ساز و کار دفاعی عروق را در برابر بیماری ها تقویت می کند.
محققان می گویند احتمال بروز چاقی در افرادی که دیرهنگام غذا می خورند، بیشتر است.
گروهی از محققان دانشگاه ایلینوی در آمریکا با بررسی موش های آزمایشگاهی به این نیتجه رسیده اند که علاوه بر کمیت و کیفیت غذای مصرف شده، زمان مصرف آن نیز در تعیین وزن افراد نقش دارد.
به گفته آنها، موش هایی که در ساعت های غیرطبیعی غذا می خورند، در شرایط مساوی دو برابر بیشتر از سایر موش ها چاق می شوند.
پیش تر نیز نتیجه مطالعات نشان داده بود ساعت بیولوژیک انسان ها در مشخص کردن میزان انرژی جذب شده از مصرف مواد خوراکی نقش دارد.
محققان هنوز به مکانیسم کامل افزایش اضافه وزن در صورت تغذیه در زمان غیرمناسب پی نبرده اند.
گفته می شود هورمون هایی که در زمان خواب ترشح می شوند و تغییر دمای بدن در این زمان بر این موضوع تاثیرگذار است.
دینا آربل، سرپرست محققان دانشگاه ایلینوی گفت: "یکی از موضوع های مورد علاقه در این تحقیق بررسی افرادی چاقی بود که در شیفت های دیروقت کار می کردند."
او ادامه داد: "بررسی وضع این افراد باعث شد فکر کنیم خوردن در زمان نامناسب باعث اضافه وزن می شود."
محققان دانشگاه ایلینوی در تحقیقات خود به مدت شش هفته به دو گروه از موش های آزمایشگاهی غذای پرچربی یکسان دادند. زمان تغذیه این موش ها متفاوت بود.
وزن موش هایی یکی از این گروه ها که دیروقت تغذیه می شدند، دو برابر گروه دیگر اضافه شد.
این در حالی است که هر دو گروه از موش ها به یک اندازه خوراک دریافت کرده بودند و به یک اندازه فعالیت بدنی داشتند.
فرد تورک یکی دیگر از محققان می گوید این تحقیق نشان می دهد موضوع اضافه وزن تنها به میزان کالری دریافتی و میزان انرژی آزاد شده ارتباط ندارد.
به گفته او تغذیه در زمان مناسب به کند کردن روند چاقی در افراد کمک می کند.
به گزارش ایسنا ، یک پژوهشگر هندی در مطالعات خود دریافته است که فلفل تند در پیشگیری از دیابت و بیماری های قلبی عروقی که مهمترین عوامل مرگ و میر در کشورهای رو به توسعه هستند ، مفید و موثر است.
کران آهوجا، محقق دانشکده تحقیقات علوم حیات بشر در دانشگاه تاسمانی، درباره یافته جدید خود متذکر شد: این احتمال وجود دارد که روزی فلفل جایگزین آسپرین شود و یا با آسپرین به عنوان دارویی برای پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی ترکیب شود.
وی افزود: آسپرین به تنهایی عوارض جانبی نامطلوب و مضری دارد که باعث خونریزی معده در بیماران مصرفکننده میشود.
این محقق به همراه تیم پژوهشی دانشگاهی خود روی فعالیت بیولوژیکی دو ماده فعال در فلفل به نامهای کاپسایسین و دیهیدروکاپسیایسین مطالعه و آزمایش کردند.
این آزمایشات نشان داد که مواد شیمیایی کاپسایسینوئید قابلیت پایین آوردن قند خون و سطح انسولین، کاهش تشکیل چربیها در دیوارههای سرخرگی و جلوگیری از تشکیل لختههای خونی را دارد، علاوه بر این که برخی از عوارض جانبی داروهای رایج و قدیمی را نیز ندارد.
به گفته محققان، بیماریهای قلبیعروقی در عصر حاضر بار قابل ملاحظهای را بر جمعیت جهان و نظامهای خدمات بهداشتی دنیا تحمیل میکنند و همین عامل متخصصان را بر آن داشته تا شیوههایی نوین و کارآمد برای پیشگیری را جستجو کنند.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی:
هزینه هر بیمار تالاسمی ماژور، سالانه 20 هزار دلار است
احتمال 25 درصدی ابتلا به این بیماری در فرزندان دارای والدین مینور
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: درحال حاضر بیماری تالاسمی ماژور در استان شیوع بالایی ندارد به طوریکه، تنها حدود 120 نفر در استان مرکزی مبتلا به این بیماری هستند که این رقم نسبت به استانهایی چون گیلان، مازنداران، فارس، خوزستان و کرمان رقم بسیار کمی است.
ادامه مطلب ...سازمان بهداشت جهانی پیش بینی می کند که تا 20 سال دیگر مردم بیش از هر بیماری دیگری به اختلالات روانی مبتلا خواهند بود.
به گفته این سازمان، در سال های آتی افسردگی بزرگترین "بار" اقتصادی و اجتماعی برای جوامع مختلف در جهان خواهد بود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با فارس، افزود: طی هفته گذشته شاهد افزایش انفجاری بیماری آنفلوانزای نوع A در کشور نبودیم و فعلاً هر هفته حدود 50 نفر به تعداد مبتلایان به این بیماری اضافه میشود، 2 نفر نیز تاکنون بر اثر این بیماری در کشور فوت کردهاند، که یکی یک زن 36 ساله معتاد و مبتلا به بیماری شدید ریوی و دیگری یک پیرمرد 96 ساله به شدت بیمار بود که به درمان جواب ندادند و فوت کردند.
کارشناسان می گویند افراد سالمی که با انگیزه جلوگیری از ایست قلبی آسپرین مصرف می کنند ممکن است بیش از آن که به سلامت خود کمک کنند به آن آسیب برسانند.
گفته می شود که بسیاری از مردم به امید اجتناب از مشکلات قلبی-عروقی روزی یک عدد آسپرین مصرف می کنند.
تحقیقات همچنین نشان میدهد شکلات باعث کاهش میزان مرگ ناشی از بیماریهای قلبی در مردان مسن و زنان پس از یائسگی میشود.
ادامه مطلب ...