« پهره روتاک » « روزنامه پهره »

جدیدتربن اطلاعات علمی و تجهیزات پزشکی..... balochistan_world@hotmail.com.

« پهره روتاک » « روزنامه پهره »

جدیدتربن اطلاعات علمی و تجهیزات پزشکی..... balochistan_world@hotmail.com.

رژیم غذایی در بیماران کلیوی

رژیم غذایی در بیماران کلیوی

کلیه

یک رژیم غذایی حاوی پروتئین کم برای جلوگیری از وخیم‌ تر شدن بیماری کلیه در افراد مبتلا به عملکرد غیرطبیعی کلیوی، کارایی دارد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، روزنامه "نیویورک تایمز" در مقاله ‌ای می ‌نویسد: این نوع رژیم غذایی در عین حال که سدیم و پتاسیم کمی دارد، بیمارانی که این رژیم را دنبال می ‌کنند باید مصرف مایعات را نیز محدود نمایند.

هدف از طرح این مقدمه اشاره به موضوع مهم کنترل بیماری کلیه از طریق رژیم غذایی و تغذیه مناسب است.

متخصصان می گویند؛ هر چند بیماری مزمن کلیه، عده زیادی را مبتلا می‌ کند اما با یک تغذیه محدود کننده و تغییر در الگوی زندگی می ‌توان از شدت این بیماری و باری که به بیمار و اطرافیانش وارد می ‌سازد، کم کرد.

این مقاله می‌ افزاید: وقتی فرد به بیماری مزمن کلیه مبتلا می ‌شود کلیه ‌ها دیگر قادر به پاک سازی خون از پس‌ مانده های غذایی و مایعات سمی بدن نیستند. فرد بیمار می‌ تواند با محدود کردن نوع غذاهایی که می ‌خورد مانع از تشکیل زیاد این مواد زائد در خون و وخیم ‌تر کردن مشکل کلیه‌ ها شود.

ابتدا توصیه می ‌شود که این بیماران مصرف سدیم(نمک)، پتاسیم، پروتئین، مایعات، فسفر و کلسیم را کاهش دهند.

باید توجه داشت که رژیم دارویی سنگین به همراه محدود کردن رژیم غذایی ممکن است غذاها را برای بیمار بی ‌مزه کند. دراین شرایط بیماران اغلب شکایت می‌ کنند که دهان شان بی ‌مزه شده و مزه غذاها را احساس نمی ‌کنند و بنابراین به غذاهای فرآوری شده روی می ‌آورند اما باید هشدار داد که مصرف این غذاها خیلی بیشتر آسیب می ‌رساند.

غذاهای فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی نمک و نگهدارنده ‌ها هستند. اما متخصصان یک راهکار ارائه کرده و توصیه می‌ کنند که افزودن آب لیمو به غذاهای مناسب و انتخاب شده می ‌تواند طعم آن ها را افزایش دهد.

اما یک رژیم غذایی کنترل شده برای این بیماران به قرار زیر است:

* نمک یا سدیم عامل اصلی بروز بیماری مزمن کلیه، فشارخون بالا و بیماری قلبی است. بنابراین مصرف روزانه آن حتما باید محدود شود.

به این منظور پس از طبخ غذا و به هنگام مصرف دوباره به آن نمک اضافه نکنید. هرچه نمک کمتر بخورید بهتر است. اما به خاطر داشته باشد که اگر مصرف نمک خیلی کاهش یابد هم خوب نیست چون این جور مواد غذایی در عوض حاوی مقادیر زیادی پتاسیم هستند.

* رژیم غذایی حاوی پروتئین اندک می ‌تواند پیشرفت بیماری را آرام کند و مانع از تشکیل اوره اضافه شود.

کلیه

* در برخی از بیماران به ویژه آن هایی که دیالیز می شوند ممکن است میزان پتاسیم افزایش یابد که قطعا خطرناک است. برای تنظیم این ماده معدنی هر بیمار حتما باید با پزشک خود مشورت کرده و روش مناسبی را از وی دریافت کند. به علاوه کنترل منظم پتاسیم ضروری است.

* کنترل سطح فسفر نیز ضروری است؛ چون مقدار زیاد آن باعث نارسایی کلیه‌ ها، بیماری استخوانی و مشکلات قلبی می ‌شود.

* کلسیم یکی از نگرانی‌ های دیگر برای بیماران کلیوی است چون اگر کنترل نشود باعث بروز بیماری جدی استخوانی در سال ‌های آتی می ‌شود.

* این بیماران باید مصرف مایعات را نیز کنترل کنند. این بیماران اگر تحت دیالیز نیستند، مصرف مایعات را محدود نکنند مگر این که مشکل تجمع مایع را پیدا کنند. به این ترتیب آن ها باید فقط وقتی تشنه می ‌شوند، آب بنوشند.

با این توضیحات داشتن تغذیه مناسب منجر به کنترل فشارخون، وزن، کلسترول و میزان قند خون می ‌شود و پیشرفت بیماری کلیه را کند می ‌کند.

 

اگر می خواهید با پزشک سایت مشورت کنید، اینجا کلیک کنید.

برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا کلیک کنید.

اگر می خواهید با کارشناسان تغذیه ی سایت درباره رژیم های غذایی مشورت کنید، اینجا کلیک کنید. 

http://www.tebyan.net/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد