از تحقیقاتی که در آمریکا صورت گرفته چنین نتیجه گیری شده که نوشیدن قهوه می تواند خطر سرطان پروستات مهاجم و پیش رونده را کاهش دهد.
نتیجه این تحقیقات که توسط دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد به عمل آمده، در کنفرانس سازمان آمریکایی تحقیقات در باره سرطان، مطرح شده است.
بنا بر این مطالعات، احتمال ابتلا به سرطان های پیش رونده در مردانی که قهوه زیاد می نوشند، 60 درصد کمتر از مردانی است که اصلا قهوه مصرف نمی کنند.
قهوه در نحوه تجزیه شکر در بدن شخص و نیز میزان هورمون های جنسی، که هر دو با سرطان پروستات ارتباط دارند، تاثیر می گذارد.
دکتر کاترین ویلسون، پژوهشگری که در مطالعات مورد بحث شرکت داشته می گوید: "تا کنون بین شیوه زندگی انسان و خطر ابتلا به سرطان پروستات بخصوص سرطان های پیش رونده و مهاجم، ارتباطی یافت نشده بود بهمین جهت اگر در مطالعات دیگر نیز ارتباط مصرف قهوه با سرطان پروستات تایید گردد، کشف این ارتباط پیشرفت مهمی خواهد بود."
البته پژوهشگران هنوز مطمئن نیستند کدام یک از ترکیبات قهوه ممکن است تاثیر مثبت داشته باشد و تاکید می کنند که رسیدن به نتیجه قطعی نیازمند تحقیقات بیشتری در این باره است.
ولی دکتر ویلسون می گوید این تحقیقات حد اقل این موضوع را تایید می کند که نباید نگرانی از ابتلا به سرطان پروستات سبب شود که شخص نوشیدن قهوه را ترک کند.
هلن ریپون، از بنیاد خیریه سرطان پروستات، می گوید بررسی های قبلی در مورد تاثیر مصرف نوشیدنی های کافئین دار بر روی سرطان پروستات به نتایج متفاوتی رسیده بود.
هلن ریپون می گوید: : ما نمی خواهیم توصیه کنیم که مردان به دلیل بررسی های اخیر، به مصرف بیش از حد قهوه عادت کنند بخصوص که مصرف کافئین زیاد از نظر سلامت می تواند مشکلاتی ایجاد کند. ولی مردانی که هم اکنون از خوردن روزانه یک فنجان قهوه لذت می برند می توانند اطمینان خاطر پیدا کنند که لازم نیست به خاطر ترس از سرطان پروستات، نوشیدن قهوه را کنار بگذارند."
این یافته ها نتیجه تحت نظر قرار دادن میزان مصرف قهوه در میان 50 هزار مرد به مدت 4 سال در فاصله سال های 1986 تا 2006 است.
bbc.