« پهره روتاک » « روزنامه پهره »

جدیدتربن اطلاعات علمی و تجهیزات پزشکی..... balochistan_world@hotmail.com.

« پهره روتاک » « روزنامه پهره »

جدیدتربن اطلاعات علمی و تجهیزات پزشکی..... balochistan_world@hotmail.com.

بالون یا جراحی قلب؛ کدامیک؟

 
بالون یا جراحی قلب؛ کدامیک؟
جام جم آنلاین: یک متخصص قلب و عروق با بیان این که عوامل بسیاری در انتخاب بالون یا جراحی برای افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر (رگ های تغذیه کننده قلب) موثر است از مهم‌ترین عوامل را شرایط و آنوتومی‌رگ، رگ های درگیر و بیمار (نه حتی شدت و میزان ضایعه یا درصد تنگی بلکه شرایط رگ)، گستردگی بیماری، تعداد رگ‌های درگیر، وجود آنفاکتوس قلبی در منطقه‌ای که رگ درگیر است، شرایط پمپاژ قلب، سن و میزان سلامت بیمار، بیان کرد.

دکتر مسعود قاسمی، فلوشیپ فوق تخصصی آنژیوپلاستی، بالون زدن در گفتگو با ایسنا، افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر را به دو گروه بی‌نیاز از مداخله غیردارویی و گروهی که بدون مصرف دارو یا در کنار مصرف آن به مداخله‌های غیر دارویی نیز نیاز دارند، تقسیم کرد و گروه اخیر را شامل افرادی دانست که باید عمل قلب باز برایشان انجام شود یا این‌که درمانشان با بالون زدن یا استنت‌گذاری و دارو انجام شود.

وی با بیان این‌که عوامل بسیاری در انتخاب گزینه درمانی ارجح برای گروه دوم دخالت دارند، گفت: در نهایت براساس این عوامل و معیارهایی که در دست داریم گزینه ارجح را مشخص می‌کنیم که ممکن است درمان بیماری، صرف آنژیوپلاستی یا صرف جراحی قلب باشد یا این‌که امکان اولویت‌بندی وجود داشته باشد؛ به عنوان مثال پیشنهاد درمان طبی شود که در صورت جوابگو نبودن این روش، از جراحی استفاده شود.

به گفته دکتر قاسمی، طبیعی است که اگر پزشکان متخصص قلب، فردی را به جز مصرف دارو به جراحی یا بالون زدن توصیه کردند، این مقوله به معنای به مصلحت نبودن اکتفا به مصرف دارو برای آن فرد است. این متخصص قلب و عروق، این نکته را نیز اضافه کرد که تعداد زیادی از بیمارانی که قبلا تحت یکی از دو تکنیک درمانی بالون یا جراحی قلب باز قرار گرفته‌اند ممکن است درمرحله بعدی نیاز به گزینه دوم داشته باشند، به این معنی که ممکن است یکی از رگ‌هایی که هنگام جراحی تنگ نبوده است یا یکی از رگ‌های پیوندی، تنگ شود و این بار بیمار کاندید بالون یا آنژیوپلاستی گردد یا این‌که بیماری که یک یا چند بار از بالون (آنژیوپلاستی) استفاده کرده است، درمراحل بعد و در طول سال‌های بعد به این نتیجه در مورد وی برسیم که اکنون دیگر باید جراحی شود.

بیماران کرونری نباید به هیچ عنوان به صورت سلیقه ای خود را با دیگران مقایسه کنند

وی در ادامه با این نتیجه گیری که انتخاب بالون یا جراحی بسیار وابسته به مجموع شرایط بیمار است که نهایتا توسط پزشک یا گروه انجام دهنده مشورت درمانی مشخص می‌شود، گفت: لذا افراد به هیچ عنوان نباید به صورت سلیقه ای خود را با دیگران مقایسه کنند. این متخصص قلب و عروق، ادامه داد: انتخاب بالون یا جراحی برحسب تمام این مشخصات به شرایط بیمار وابسته است و تصمیم نهایی توسط مجموعه پزشکان معالج به طور قطع مشخص می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد