تحقیقات همچنین نشان میدهد شکلات باعث کاهش میزان مرگ ناشی از بیماریهای قلبی در مردان مسن و زنان پس از یائسگی میشود.
تحقیقات جدید در انستیتوی کارولینسکای استکهلم نشان میدهد شکلات میتواند از عواقب وحشتناک در افرادی که مبتلا به انفارکتوس میوکارد یا همان سکته قلبی هستند، جلوگیری کند. این ویژگی مخصوص شکلات است و در شیرینیهای دیگر وجود ندارد.
به نظر میرسد آنتیاکسیدانهای موجود در کاکائو باعث این خاصیت باشند. آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که بدن را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که طی زمان در بدن انباشته شدهاند و به سلولها آسیب میرسانند. گمان میرود این مولکولها در بیماریهای قلبی، سرطان و سالخوردگی نقش داشته باشند.
محققان در آزمایشی، عادت غذایی تعدادی از افراد مبتلا به سکته قلبی را در بیمارستان و پیش از ترخیص مورد ارزیابی قرار دادند تا بدانند هر فرد قبلا چه مقدار شکلات مصرف میکرده است. سپس به مدت 3 ماه برای آنها یک برنامه سلامت گذاشتند و طی 8 سال آنها را تحت نظر داشتند.
بررسیها نشان میدهد میزان بروز حملات قلبی کشنده، رابطهای عکس با میزان مصرف شکلات دارد. شواهد زیادی نشان میدهد شکلات یک منبع غنی از ترکیبات بیواکتیو سودمند است.
بررسیها نشاندهنده صحت این مطلب در میان مردان و زنان در تمام گروههای سنی بود. فاکتورهای دیگری مانند میزان مصرف الکل، چاقی و سیگار کشیدن که ممکن بود در نتایج آزمایش تاثیرگذار باشد هم در نظر گرفته شد.
اگر بخواهیم صادق باشیم باید با احتیاط بیشتری شکلات مصرف کنیم، چرا که ممکن است با مشکل اضافهوزن روبهرو شویم. اما کسانی که به دنبال یک پیشغذای مناسب میگردند، پیشنهاد میشود مصرف کمی شکلات را در برنامه قرار دهند.
مترجم: آتنا حسنآبادیمنبع: PHYSORG