به گزارش ایسنا، در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به روزهداران برای جبران کمبود میزان آب و املاح بدن در ماه رمضان، میتوانند از مقداری سوپ یا آش هنگام افطار استفاده کنند.مایعات را میتوان در مدت زمان افطار تا سحر مورد استفاده قرار داد. در این صورت هنگام سحر ضرورتی وجود ندارد که از چند لیوان آب یا از مقدار زیادی چای برای رفع تشنگی در طول روزهداری استفاده کرد.
به گفته کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی ایران، نباید دسرها و شیرینیها را که حاوی شکر فراوان هستند، به مقدار زیاد مصرف کرد و بهتر است به جای آنها از خرما و توت که دارای قند طبیعی و املاح و ویتامین هستند، استفاده نمود.
روزهداران باید از خوردن غذاهای شور هنگام سحر خودداری کنند، زیرا تشنگی را در طول روز افزایش میدهد.
باید از خوردن غذاهای بسیار سرد یا بسیار گرم و نیز از نوشیدن آب سرد در ابتدای افطار خودداری شود و در صورت رفع تشنگی میتوان از آب گرم، چای یا شیر گرم استفاده کرد.
همچنین مصرف زیاد غذاهای ترش و شور، شیر، میوه و سبزیجات خام و برنج نیز در ازدیاد ترشح اسید معده و در نتیجه ایجاد سوزش و درد معده و اثنیعشر دخالت دارند.مبتلایان به زخم معده و اثنیعشر و ناراحتی روده بهتر است از غذاهایی استفاده کنند که هضمشان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود که از جمله این غذاها میتوان به غذاهای کبابی و خورشتی، انواع سوپ کم چرب، آبمیوهها، نان، پنیر و ماست به مقدار کم اشاره کرد.