دکتر یوسف نقیایی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: ماءالشعیر از عصاره مالت که از جو خیسانده به دست میآید، گرفته شده و به علت خیسانده شدن جو، سبب رشد مخمرهایی در آن میشود که توانایی تولید برخی ویتامینهای گروه B را دارند و همچنین ماءالشعیر نیز حاوی ویتامینهای گروه B است.
وی اظهار کرد: در جریان تولید، مقداری قند نیز از نوع مالتوز که حاوی 2 مولکول گلوکز است، تولید میشود که نهایتا مقدار آن قابل توجه نیست. در واقع ماءالشعیر دارای درصد بسیار زیادی آب، مقداری قند مالتوز و دستهای از ویتامینهای گروه B است. نقیایی عنوان کرد: اگر فرآیند تولید، طبیعی و مطلوب باشد ماءالشعیر یک نوشیدنی موثر است، اما اگر فرآیند تولید مطلوبی نداشته باشد، ممکن است حاوی الکل نیز باشد که تولیدکنندهها معمولا آنها را بدون الکل میکنند.
وی درخصوص تاثیر ماءالشعیر روی بدن گفت: از آنجایی که مالتوز و ویتامینهایB باعث جذب بهتر مواد غذایی میشوند، مصرف زیاد ماءالشعیر در کنار مصرف مواد غذایی به جای آب میتواند به روند چاق شدن و جذب بهتر مواد غذایی کمک کند.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: اخیرا ماءالشعیر طعمدار طرفداران زیادی یافته که به این نوع از ماءالشعیرها شکر و اسانس میوهجات افزوده میشود که به عنوان ماده غیرتغذیهای، بر انرژی فرد افزوده و زودتر دچار چاقی میشوند.
نقیایی یادآور شد: ایرادی که به ماءالشعیر میتوان گرفت وجود گاز در آن است که مخصوصا به زنان توصیه میشود از ماءالشعیرهایی که از گاز کمتری برخوردارند، استفاده کنند. زیرا باعث اختلال در جذب کلسیم در بدن آنها میشود.
وی مصرف کم و مناسب ماءالشعیر را باعث بهبود و تسریع کارکرد کلیه عنوان کرد و ادامه داد: به افرادی که دچار سنگ کلیه هستند نوع تلخ ماءالشعیر توصیه میشود که البته باید میزان مصرف آن مناسب باشد؛ چرا که مصرف بیش از حد آن نیز میتواند نتیجه معکوس به دنبال داشته باشد.