ماءالشعیر باعث آرامش اعصاب میشود!
مصرف ماءالشعیر باعث رفع خستگی اعصاب میشود و به دفع سنگهای کلیه کمک میکند...
ماءالشعیر یکی از نوشیدنیهای رایج است که از جوانه ی جو به دست می آید و در رفع تشنگی مؤثر است. این نوشیدنی دارای انواع ویتامین های گروه ب شامل B1، B2، B3، B6، اسید پانتوتنیک (B5)، بیوتین، اسید فولیک، B12 و ویتامین C است.
آقای مرتضی صفوی که متخصص تغذیه است می گوید: عصاره مالت جو برای افرادی که دچار یبوست هستند، میتواند مفید باشد و هر فردی باید در برنامه غذایی روزانه خود به مقدار کافی فیبرهای غذایی محلول و غیرمحلول را مصرف کند.
فیبرها اثرات مفید بسیاری دارند، از جمله باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماریهای قلبی و بعضی انواع سرطان میشوند.
این متخصص تغذیه افزود: عصاره مالت جو نیز منبع خوبی از فیبرهای غذایی محلول است که برای افرادی که دچار التهاب روده، یبوست یا فتق معده هستند بسیار مفید است.
وی اضافه کرد: تنها مادهای که به عنوان افزودنی در ماءالشعیر استفاده میشود، عصاره رازک است که خواص طبی زیادی دارد؛ از آن جمله میتوان به دفع سنگ کلیه، ادرار آور بودن، ضدعفونی کننده دستگاه گوارش و دستگاه تنفس اشاره کرد.
صفوی ادامه داد: ماءالشعیر با دارا بودن ویتامینهای گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مناسب است و خواص درمانی بسیاری برای خانمهای باردار و شیرده دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی مؤثر است.
ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب، موثر است، به دفع سنگهای کلیوی کمک میکند. ماءالشعیر در تأمین آب و الکترولیتهای بدن مؤثر است.
صفوی گفت: ماءالشعیر دارای چند نوع ترکیب مختلف از جمله ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین C، ویتامینهای گروه B، اسیدهای آلی، انواع آمینواسیدها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است که در مراحل ساخت آن، بعضی از این اجزا از مواد خاصی حاصل میشوند و در طول انجام فرآیند، بدون تغییر باقی میمانند.
این متخصص تغذیه افزود: جو تحت تأثیر فرایندهای مختلف، از لحاظ کمی و کیفی بهبود مییابد. سپس غربال شده و ضایعاتش گرفته می شود. بعد از آن خیس خورده و جوانه میزند.
وی گفت: جوهای جوانهزده را مالت میگویند که در مرحله جوانهزنی بر اثر عملکرد آنزیمهای مختلف موجود در جو، مواد مغذی بسیاری تشکیل و یا افزایش مییابند (مثل ویتامینهای گروه B و اسیدهای آمینه ضروری). سپس مالت را میجوشانند و با افزودن مواد خوراکی مجاز و رازک، مایع حاصل را صاف و بستهبندی میکنند. این متخصص تغذیه افزود: مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک است. رازک خاصیت آنتیبیوتیکی دارد که به پایداری ماءالشعیر کمک میکند.ویتامینهای گروه B و آمینواسیدهای موجود در آن برای پوست و مو بسیار مناسب هستند و برای رشد مو و جلوگیری از ریزش آن میتوانند مفید باشند. این ویتامینها محلول در آب هستند و در سنتز واسطه های عصبی نقش مهمی دارند که باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر میشوند.
ماءالشعیر از منابع خوب برخی فیتوکمیکالها از جمله فلاوونوئیدها، کاروتنوئیدها و آنتوسیانینها است و مصرف آن میتواند در بهبود عملکرد خونرسانی قلب و همینطور کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیهها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطانها، سکتههای قلبی و مغزی مؤثر باشد
با ما باشید تا بی خبر نباشی
لحظه به لحظه با امروز ایران
. . . . .
.... برای دسترسی سریعتر به امروز ایران با ما تبادل لینک کنید
. . . . .