خواص درمانی انجیر
انجیر یک میوه اشتهاآور و سهلالهضم است که دانههای ریز موجود در آن، معده و رودهها را تمیز کرده و فضولات را با خود دفع میکند. لذا مصرف انجیر تازه و خشک، بواسیر و یبوست را برطرف میکند و برای نقرس مفید است.
مصرف انجیر را در تابستان توصیه میکنیم؛ چراکه حرارت و تشنگی را تسکین و سموم و چربی را با عرق بیرون میکند.
وجود گوگرد در انجیر باعث ازدیاد مو شده و از ریزش آن جلوگیری کرده و شوره سر را درمان میکند.
انجیر خشک به دلیل آن که سرشار از آهن و کلسیم است، برای کمخونی و جلوگیری از پوکی استخوان توصیه میشود و مصرف آن به عنوان یک میانوعده تنقلی مناسب به دلیل وجود پتاسیم برای مبتلایان به فشار خون مفید است.
خوردن انجیر خشک همراه پسته، بادام و گردو موجب تقویت حافظه و قدرت تعقل و تفکر شده و گنجاندن آن در برنامه غذایی زنان باردار باعث تقویت حافظه جنین میشود.
انجیر باعث سفید شدن دندانها و جرمگیری آنها میشود و در ورم لثه موجب تسکین درد و رفع التهاب میگردد. همچنین این میوه التهابات تنفسی مانند ذاتالریه، آسم و تنگی نفس را بهبود میبخشد.
- مربا و کمپوت انجیر بهترین غذا و ضدیبوست است. از جوشاندن انجیر در شیر، شربتی به دست میآید که نرمکننده سینه و معده بوده و غرغره آن گلو را نرم میکند.
شیره انجیر، میخچه، زگیل و آثار جلدی را از بین میبرد. همچنین اگر یک انجیر خشک را پخته و سپس به دو نیم تقسیم کنید و روی کورک یا دمل قرار دهید، بزودی آن را رسانده و رفع التهاب میکند.
شربت انجیر مسکن گلو و سرفه بوده و ملین سبکی به شمار میرود، لذا برای تهیه آن 5 تا 10 عدد انجیر خشک را در مقداری آب بجوشانید تا آن که به حالت شربت درآید. برای رفع یبوست نیز 10 عدد انجیر خشک را بخوبی شسته و در ظرف آبی بخیسانید و صبح ناشتا میل کنید.
فاخره بهبهانی