به گزارش ایسنا، دانشآموزان در این ایام هرگز صبحانه خوردن را فراموش نکنند چون مصرف صبحانه، گلوکز مورد نیاز برای فعالیت مغز را تامین میکند.همچنین مصرف عسل بویژه به همراه کنجد به تقویت حافظه و به خاطر آوردن مطالب درسی کمک میکند.
دانشآموزان برای داشتن خواب راحت، باید شب قبل از امتحان یک لیوان شیر گرم پیش از خواب میل کنند، از مصرف قهوه، چای یا نوشابه گازدار کولا از حدود 6 ساعت قبل از خواب پرهیز کنند و مصرف این مواد را در طول روز به حداقل برسانند.
مصرف برخی مواد در میانوعده آخر شب پیش از امتحان به کاهش اضطراب و داشتن خواب راحت کمک میکند. این مواد عبارتند از لوبیا، سویا و محصولات سویا، موز، تخممرغ، ماهی، گردو و لبنیات.
همچنین کمخونی سبب ایجاد بیحوصلگی، خستگی و عدم تمرکز میشود. دانشآموزان برای پیشگیری از این حالت در ایام امتحان و قبل از آن هم باید از منابع غذایی حاوی آهن مانند گوشت، جگر، حبوبات، خشکبار و انواع مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته) استفاده کنند. همچنین خوردن مواد غذایی حاوی پروتئین و کلسیم در صبحانه در ایجاد آرامش موثر است.
تخممرغ و لبنیات منابع غذایی خوبی برای تامین این مواد مغذی هستند.
گفتنی است، برای غلبه بر اضطراب و خستگی در این ایام باید مواد غذایی مغذی و متعادل همراه با استراحت کافی و منظم وجود داشته باشد.مصرف میوه و سبزی تازه، مواد لازم برای غلبه بر خستگی را در اختیار دانشآموز قرار میدهد. مصرف قند و شکر و مربا به مقدار زیاد سبب ایجاد خستگی، سردرد و اختلال در تمرکز حواس میشود.
مصرف انواع نان هم در وعده صبحانه میتواند انرژی لازم و کافی برای زمان امتحان و پیشگیری از گرسنگی را فراهم کند.