این میوه زردرنگ سرشار از پروتئین ، مواد قندی ، کلسیم ، آهن ، پتاسیم ویتامین های 1B و 2B ، فسفر، منیزیم و سدیم و غنی از عناصر قلیایی است.
خواص درمانی
حجم زیادی از لیموشیرین را آب تشکیلمیدهد، به همین دلیل خاصیت ملین و مدر (ادرارآور) دارد و از راه دفع ادرار و مدفوع، سموم بدن را خارج میکند. همچنین بیمار تبدار پس از خوردن آن، احساس راحتی و سبکی میکند.
مصرف لیموشیرین برای سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوآنزا بسیار مفید است و آب آن به دلیل مزه شیرین و ملایمی که دارد به عنوان خنککننده و برای رفع عطش و التهاب بیماران تبدار تجویز میشود.
مرکبات از جمله لیموشیرین، ترکیبات مفیدی برای قلب و رگهای خونی دارند. چسبندگی خون را که باعث بیماری تصلبشرایین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان و آنژین میشود، از بین برده و معالجه میکند.
به علت داشتن ویتامینC و پتاسیم، بهترین تنظیمکننده قلب و فشار خون است.
لیموشیرین مانند انواع مرکبات، سرگیجه را برطرف میکند و چنانچه با کمی عسل خورده شود، دلهره و دلشوره را از بین میبرد.
این میوه حالت تازهکنندگی داشته و در صورتی که در چای ریخته شود، طعم مطبوعی پیدا میکند.
این میوه ضدعفونیکننده بدن است. ماهیچهها را تقویت میکند و سموم بدن را حل کرده و از بین می برد.
معمولا توصیه پزشکان به افراد مبتلا به زخم و ورم معده و سایر بیماریهای گوارشی قطع مصرف بیشتر میوه و سبزیهای خام است زیرا به علت افت کارایی معده این افراد، توانایی هضم فیبر میوهها را ندارند و در پی مصرف میوه و سبزی خام دچار معده درد شدید میشوند، اما تحقیقات نشان میدهد مصرف لیموشیرین نهتنها برای چنین افرادی مضر نیست، بلکه به ترمیم هرچه سریعتر معده نیز کمک میکند.
وجود آنتیاکسیدان خصوصا ویتایمنC ،B و انواع ریزمغذیهای مفید دیگر نظیر سلنیوم در لیموشیرین باعث میشود جمعیت رادیکالهای آزاد موجود در ناحیه آسیبدیده معده به حداقل برسد.
فاخره بهبهانی