این ماده به بسیاری از خواص درمانی فلفل کمک میکند و سیستم قلبی عروقی را تحریک، سیستم هاضمه را تقویت، درد موجود روی پوست یا مفاصل بدن را تسکین بخشیده و برای مثانه به عنوان داروی ضداحتقان و ضدباکتری عمل می کند.
فلفل میزان کلسترول خون را پایین میآورد که این امر باعث کاهش فشار خون نیز میشود. این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگها جلوگیری میکند. این خواص فلفل به پیشگیری از بیماریهای قلبی نظیر آرترواسکلروز (سخت شدن رگها) کمک فراوانی میکند.
هرچند فلفل سبب سوزش زبان میشود؛ اما این گیاه واقعا مسکنی قوی است. این گیاه ابتدا سبب تحریک درد میشود؛ اما بعد از مدتی شدت علائم درد را در بدن کاهش میدهد.
کپساسین موجود در فلفل نهتنها درد آرتروز و آرتریت روماتوئید را تسکین میدهد؛ بلکه هنگام استفاده به شکل موضعی، میزان ورم ناشی از این بیماریها را کاهش میدهد.
فلفل با تحریک ترشح آنزیمهای گوارشی در معده و نابودی باکتریهایی که میتوانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقویت میکند.
خاصیت ضدباکتری فلفل، همچنین از اسهال ناشی از عفونت جلوگیری میکند.