وی افزود: در این زمینه انجمن قلب آمریکا توصیه کرده که افراد جامعه برای حفظ سلامتی خود از رژیم غذایی متنوع شامل میوهها، سبزیها، مواد غذایی کمچربی یا بدون چربی، غلات، حبوبات، دانهها، مغزها و گوشت سفید استفاده کنند. مقدار و نوع چربی دریافتی توسط رژیم غذایی نقش موثری در بروز برخی از بیماریهای مزمن دارد. بنابراین لازم است با تعدیل دریافت چربی رژیم غذایی، میزان چربی خون را در حد مطلوب حفظ کرد.
رئیس انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران در رابطه با کاهش دریافت مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس و تاثیر آن در کنترل سطحLDL ادامه داد: ثابت شده است که اسیدهای چرب ترانس، افزایشLDL و کاهشHDL را به دنبال دارد. اسیدهای چرب ترانس در روغنهای نباتی جامد شده موجود در شیرینیها، غذاهای سرخ شده، آماده و برخی از مارگارینها موجود است. بیشتر اسیدهای چرب ترانس از طریق روغنهای هیدروژنه شده یا جامد به بدن میرسند. به این ترتیب توصیه میشود متوسط دریافت اسیدهای چرب ترانس در حدی باشد که کمتر از یک درصد انرژی روزانه را تامین کند.
وی در این باره ادامه داد: زرده تخممرغ غنی از کلسترول است ؛اما به دلیل پایین بودن میزان چربی اشباع در تخممرغ، تاثیر کلسترول زرده تخممرغ بر روی سطحLDL کمتر از سایر منابع غذایی حاوی کلسترول است. بر اساس یافتههای تحقیقات اخیر، اعلام شده که کلسترول تخممرغ در بروز بیماریهای قلبی - عروقی نقش موثری ندارد. براساس توصیههای انجام شده در این زمینه، در حال حاضر هر فرد سالم میتواند روزانه یک عدد تخممرغ مصرف کند.
انجمن قلب آمریکا همچنین توصیه کرده که دریافت کلسترول روزانه کمتر از300mg/dl باشد. با محدود کردن مصرف کلسترول از طریق کاهش مصرف چربیهای حیوانی میتوان در جهت تعدیل دریافت چربیهای اشباع گام برداشت.