دانشمندان دانشگاه توکیو وسیله لمسی ساده ای را اختراع کرده اند که به کمک مبدل های امواج اولتراسونیک در انسان ایجاد حس لامسه می کنند.
به گفته این متخصصان امواج صدا دارای فشار بوده و در صورتی که هر یک از این مبدل ها امواج غیر قابل شنودی را تولید کنند می توان یک نقطه کانونی را که به صورت یک جسم جامد تصور می شود تولید کرد.
نمونه آزمایشی این سیستم شامل دوربینی است که جایگاه کاربر و دست وی را رد یابی کرده تا بتواند جهت کانون امواج خروجی را به سمت دست تغییر دهد که نتیجه این آزمایش ایجاد حس لامسه خواهد بود.
در حال حاضر این سیستم نیرویی در بعد عمودی تولید می کند اما دانشمندان در تلاشند تا شکل هندسی و میزان قدرت تولیدی پرتوها را بهبود بخشیده تا از این طریق بتوانند حس لامسه قوی تر و اجسام مجازی برجسته تری را ایجاد کنند.
تیم تحقیقات در حال بررسی دستیابی به شبیه سازی سه بعدی از طریق این سیستم بوده تا بتوان از آن در امور تجاری مانند بازیهای رایانه ای سود جویند.
بر اساس گزارش بی بی سی، این سیستم اولین در نوع خود به شمار رفته و گروه مخترع آن هم اکنون در تلاش برای ابداع شیوه ای جهت ایجاد حس بافت بر روی سطوح هستند. همچنین آنها در حال بررسی امکان ضرر امواج اولتراسونیک برای سیستم شنوایی انسان هستند.
مهر