مبتلایان به درد مفاصل گوجه فرنگی بخورند جام جم آنلاین: هر چند این روزها گوجه فرنگی بسیار گران شده، اما پزشکان متخصص به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل توصیه میکنند؛ مصرف این میوه پر خاصیت را در برنامه غذاییشان بگنجانند. گوجه فرنگی سرشار از ویتامین آ است ومصرف آن برای تقویت بینایی و رشد و نمو استخوانها مفید است. بررسی ترکیبات و مواد موجود در گوجه فرنگی نشان میدهد که در میوه گوجه فرنگی رسیده، گلوکز، فروکتوز، ساکاروز و تقریبا تمام آمینواسیدهای اصلی به استثنای ترپتوفان وجود دارد.
اسید آلی اصلی و عمده موجود در گوجه فرنگی، اسید سیتریک است. اسیدیته میوه بهتدریج از مرحله سبزی به طرف قرمز شدن افزایش مییابد و حداکثر آن، موقعی است که قرمز شدن و رنگ عوض کردن آن آغاز میگردد و پس از آن رو به کاهش میگذارد. ماده رنگی اصلی و عمده گوجهفرنگی کاروتنوئید، بتاکاروتن و لیکوپن است. حداکثر مقدار کاروتنوئیدها در حالتی است که گوجهفرنگی در زیر تابش مستقیم نور رشد میکند. میوه نارس گوجه فرنگی سمی است و باید از خوردن آن پرهیز کرد. به علاوه خوردن برگ آن که بهعنوان دارو در مواردی تجویز میشود، باید در حد اعتدال و به مقدار مجاز و محدود، در حدی که پزشک تعیین کرده مصرف شود، زیرا برگ آن هم سمی است. مصرف گوجهفرنگی برای مبتلایان به درد مفاصل تجویز شده است و برای مبتلایان به نقرس و روماتیسم مفید است. |