معاینه سالانه و ماموگرافی بعد از 40 سالگی‌
توصیه پزشکان برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه‌
معاینه سالانه و ماموگرافی بعد از 40 سالگی‌
جام جم آنلاین: در دومین همایش آموزشی عمومی سرطان سینه با شعار «سرطان سینه، تشخیص زودرس، درمان موفق» متخصصان به بررسی علایم و شیوه‌های پیشگیری از سرطان سینه پرداختند. 
 

 

به گزارش ایسنا، دکتر آسیه الفت بخش، جراح و مدیر گروه پژوهشی بیماری‌های  سینه در این همایش در خصوص علایم بیماری‌های  سینه گفت: وجود انواع توده، بروز درد، ترشح از نوک سینه و علایم پوستی از عمده علائم  بیماری‌های  سینه هستند که در صورت بروز هر یک از این موارد، بیمار باید به پزشک مراجعه کند.


وی اظهار کرد: وجود درد شایع‌ترین علت مراجعه به پزشک است و در اغلب موارد نه تنها نشانه‌ای از یک بیماری بدخیم نیست، بلکه یک مورد طبیعی است که خود به خود و یا با مصرف دارو بهبود می‌یابد و تنها در 7 تا 10 درصد موارد، وجود درد نشانه‌ای از علائم سرطان است که برای کسب اطمینان باید به پزشک مراجعه شود.

دکتر الفت بخش در خصوص سایر علایم گفت: ترشح از نوک پستان‌ها یکی دیگر از علایم است ولی در 95 درصد دلیل ترشح به علت بیماری‌های خوش خیم است.

وی ادامه داد: همچنین لمس توده توسط فرد  و فرورفتگی نوک  سینه از دیگر علایم سرطان  سینه است.

عوامل خطر و روش‌های تشخیص اولیه

در ادامه دکتر نسرین علوی، جراح عمومی و عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: سرطان  سینه به رشد غیرطبیعی بافت سلول‌های  سینه اطلاق می‌شود و از آنجا که تومورهای سرطانی خاصیت تهاجمی و پیشرفت به سایر نقاط بدن را دارند باید به موقع تشخیص داده شوند.

وی افزود: برای تشخیص به موقع خودآزمایی ماهانه  سینه در روزهای آخر قاعدگی، معاینه سالانه توسط پزشک و انجام ماموگرافی بعد از 40 سالگی توصیه می‌شود.

این جراح  سینه تصریح کرد: با رژیم غذایی کم چرب و کم نمک، فعالیت بدنی روزانه و مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه می‌توان تا حدی از این بیماری پیشگیری کرد.

دکترعلوی تاکید کرد: با مراجعه به موقع و به هنگام به پزشک، 90 درصد از مبتلایان به سرطان  سینه بهبودی کامل می‌یابند.

روش‌های تشخیصی و درمان

دکتر عصمت السادات هاشمی از جراحان کلینیک  سینه و عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران نیز درباره روش‌های تشخیص گفت: ماموگرافی بهترین و مطمئن‌ترین روش تشخیص توده سرطانی است و برای زنان بالای 40 سال ماموگرافی سالانه توصیه می‌شود. وی افزود: سونوگرافی برخلاف ماموگرافی مضرات اشعه‌ای ندارد و در فواصل کوتاه و در تشخیص ضایعات خوش خیم پستان از جمله کیست و فیبروآدنوم بسیار موثر است.

وی در ادامه تصریح کرد: در سایر موارد یا برای تکمیل تشخیص و اطمینان خاطر و در برخی موارد جهت درمان از نمونه‌برداری سوزنی و وایر استفاده می‌شود. همچنین ام آر آی وسیله کمکی است که در تشخیص به روش ماموگرافی یا اطمینان پزشک از باقی نبودن سلول‌های سرطانی انجام می‌شود.