کاهش 10 ساله سن‌ ابتلا به سرطان سینه در ایران‌
آخرین آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد
کاهش 10 ساله سن‌ ابتلا به سرطان سینه در ایران‌
جام جم آنلاین: براساس آخرین آمار مرکز ثبت سرطان مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، در سال 84 موارد بروز سرطان سینه 5 هزار و 981 مورد، سرطان دهانه رحم (سرویکس) 469 مورد و سرطان رحم 561 مورد گزارش شده است.  
 

 

دکتر مهران‌دخت عابدینی، کارشناس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت در گفتگو با ایسنا با بیان این که موارد سرطان به ثبت رسیده در کشور صرفا براساس نمونه‌های ارسالی به پاتولوژی بوده است، در ادامه اظهار کرد: این در حالی است که بسیاری از افراد پس از اطلاع از وجود توده‌ای با نمای بدخیم به پاتولوژی مراجعه نمی‌کنند.
وی سرطان پستان، رحم و دهانه رحم را از سرطان‌های مهم زنان برشمرد و افزود: خوشبختانه سرطان دهانه رحم در ایران به علت عدم تعدد زوجین و روابط جنسی تعریف شده از شیوع کمتری برخوردار است.

کارشناس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با اشاره به کاهش 10 ساله سن ابتلا به سرطان پستان در ایران افزود: در حالی که امکان تشخیص این سرطان‌ در مراحل اولیه وجود دارد، اما غالبا زمانی ضایعات سرطانی تشخیص داده می‌شود که ناگزیر به جراحی‌های وسیع به همراه کموتراپی برای درمان هستیم.

دکتر عابدینی با این توضیح که برای تبدیل یک سلول سرطانی در پستان به توده یک سانتی‌متری دست‌کم به 10 سال زمان نیاز است، افزود: در این فاصله می‌توان با بهره‌گیری از روش‌های تشخیصی مناسب، توده زیر یک سانتی‌متر را شناسایی و درمان سبک، کم‌هزینه و اثربخشی را ارائه کرد.

کارشناس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با تاکید بر این که بهترین راه مقابله با سرطان پستان تشخیص زودرس آن است و درمان این سرطان در مراحل اولیه قطعی است، گفت: تلاش می‌شود با بهره‌گیری از شیوه‌های مختلف معاینه چون (خود آزمایی بالینی) در آخرین روز از قاعدگی و یا معاینه سالانه افراد توسط ماموگرافی (عکسبرداری ساده از پستان) از 40 سالگی،‌ توده سرطانی (زیر یک سانتی‌متر) زودهنگام تشخیص داده شود.

به گفته این جراح و متخصص زنان و زایمان، معاینه پستان توسط فرد هزینه‌ای برای خانواده ندارد و فقط به اندکی حوصله و 10 دقیقه وقت نیاز دارد.

وی با بیان این که با انجام منظم معاینات فرد با خصوصیات بافت پستانی خود آشنا و در صورت بروز توده غیرطبیعی سریع‌تر به وجود آن پی می‌برد در ادامه وجود سابقه ابتلا به سرطان پستان در خانواده، مصرف برخی داروها و سابقه ابتلا به سرطان کولون و تخمدان و نیز نخستین زایمان پس از 30 سالگی و یائسگی پس از 55 سالگی را از عوامل خطر برای ابتلا به سرطان پستان برشمرد.

دکتر عابدینی افزود: با این که سرطان دهانه رحم در ایران از میزان شیوع بالایی برخوردار نیست؛ اما کاملا قابل پیشگیری است به طوری که در مراحل پیش سرطانی با تست پاپ اسمیر قابل شناسایی است.