سن سکته قلبی در ایران به مرز۳۲ سالگی رسید

 قلب

سن سکته قلبی در ایران به مرز۳۲ سالگی رسید

 

بیماری های قلبی و عروقی اولین علت مرگ در ایران عنوان شده است

انجمن پزشکان عمومی ایران از کاهش سن سکته قلبی در این کشور و رسیدن آن به مرز ۳۲ سالگی خبر داد.

دکتر مسعود مسلمی فرد، رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران روز دوشنبه ۳۰ فروردین (۱۹ آوریل) به خبرگزاری مهر گفت که سن سکته قلبی در این کشور کاهش یافته و به مرز ۳۵ تا ۳۲ سالگی رسیده است.


آقای مسلمی فرد، استرس، اضطراب، آلاینده ها و تغییر عادات غذایی مردم و استرس و نگرانی تامین هزینه های زندگی در شهر های بزرگ را عوامل افزایش بیماری های قلبی و عروقی و کاهش سن سکته عنوان کرد.

در همین رابطه، دکتر ایرج خسرونیا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در گفت و گو با بی بی سی فارسی این خبر را تایید کرد و گفت: "این مساله را من سال گذشته در کنگره داخلی مان مطرح کردم، که همان زمان تماس هایی با من از سوی برخی مراکز علمی سایر کشورها گرفته شد."

آقای خسرونیا با ابراز تاسف از کاهش سن ابتلا به اختلالات عروقی و قلبی در ایران گفت: "قبلا سن متوسط مربوط به بیماری های قلبی بین ۴۰ تا ۶۰ سال بود. الان این ۴۰ سال، تغییر کرده است ، یعنی این ۴۰ سال که حداقل سن سکته بود به ۳۵، ۳۲ سال کاهش پیدا کرده است."

او رژیم غذایی نامناسب، مصرف غذا هایی مثل فست فود ها، چاقی، عدم تحرک، آلودگی هوا، ابتلا به دیابت، استرس و اضطراب و استعمال دخانیات را از عوامل پایین رفتن سن سکته در ایران عنوان کرد.

آقای خسرو نیا درباره مقایسه سن سکته در ایران با سایر کشورها گفت که در کشورهایی مثل کشورهای حوزه خاورمیانه، سن سکته، مثل ایران پایین رفته است "اما سن سکته در کشور آمریکا و کشورهای اروپایی بالاتر است، باوجودیکه در این کشور ها مشروبات الکلی و دخانیات زیاد تر مصرف می شود."

سه ماه پیشتر، خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا در خبری به نقل از آمارهای وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که روزانه ۳۰۰ نفر در ایران بر اثر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می میرند.

یک سال پیشتر، مدیر عامل سازمان بهشت زهرا اعلام کرده بود که بر اساس آمار و ارقام این سازمان، سکته قلبی بیش از هر عامل دیگری، موجب مرگ و میر شهروندان تهرانی می شود. 

bbc