X
تبلیغات
نماشا
رایتل
شنبه 14 فروردین 1389
 
خواص گیاهان
خراسان -
سنجد؛ تقویت کننده قلب

سنجد یکی از میوه هایی است که در سفره هفت سین ایرانیان جا خوش کرده است اما کمتر به خواص آن توجه می شود.از میوه درخت سنجد در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی و عطرسازی و صنایع چوب استفاده می شود. این گیاه در آمریکای شمالی، اروپای شرقی و غربی و آسیای مرکزی و شمالی و مناطق دارای آب و هوای معتدل کشت می شود.از ریشه، چوب، پوست و میوه این درخت استفاده های زیادی می شود.از برگ درخت سنجد الکالوئیدی استخراج می شود که در صنایع داروسازی کاربرد دارد. اسانس گل سنجد برای داروسازی، عطرسازی و تهیه مواد آرایشی استفاده می شود.سنجد برای بیماری آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف آن برای درمان اسهال، زخم معده، سرفه های حاد و سردرد نافع است.سنجد مقوی قلب و برطرف کننده تب و لرز می باشد.سنجد را برای درمان بیماری های کبدی مانند زردی و یرقان به کار می برند. سنجد پخته شده همراه با گوشت، پوست و هسته آن که در روغن زیتون تهیه شده باشد برای درد مفاصل، خارش پوست و رشد مو توصیه می شود.عرق شکوفه سنجد، ضدنفخ معده می باشد.در هندوستان از روغن هسته آن شربت غلیظی تهیه می کنند که برای درمان التهاب غشاهای مخاطی و عفونت برونش ها مورد استفاده قرار می گیرد.به نقل از ویکی پدیا، برگ درخت سنجد و میوه های خشک آن قابض است.