X
تبلیغات
رایتل
سه‌شنبه 1 اردیبهشت 1388

 

Sex - härligt och nyttigt
Sex är inte bara något som för ett älskande par nämare varandra och som resulterar i söta bäbisar. Ur hälsosynpunkt är det många gånger lika bra som dieter, träning och medicinering. Här är alla fördelar ni får när ni rumlar runt bland lakanen:

Det är brittiska tidningen The Sun som karlagt sexets samtliga hälsofördelar. Resultatet talar för sig själv:  färre sjukdomar, bättre kondition och ett längre liv är några av de trevliga bieffekterna som lite vänslande kan ge.

Du lever längre
Risken för att drabbas av prostatacancer minskar radikalt om du har regelbundna samlag, enligt the American Association Of Retired Persons. Samma undersökning visade också att blodtrycket blir bättre på sikt, trots att själva sexakten brukar höja det.

Män som har sex mindre än en gång per månad löper dubbelt så stor risk att drabbas av hjärtattack än män som älskar åt minstonde två gånger i veckan.

Sex tre gånger i veckan halverar också risken för stroke enligt artikeln.

Du minskar risken för diabetes
När vi får orgasm frigörs hormoner som har en positiv inverkan på kroppens insulinproduktion, enligt en studie gjord vid American Medical Association. Detta minskar samtidigt risken att drabbabs av diabetes och farlig övervikt, skriver the Sun.

Du håller vikten
- 30 minuters sex bränner omkring 200 kalorier, så om du har sex fem gånger i veckan är det jämförbart med 2,5 timmar på gymet, säger Nicki Waterman, fitness-expert på samma tidning.

Hon tipsar också om att kvinnan kan vara överst, eftersom hon då dessutom tränar låren och magen effektivt. En orgasm bränner så mycket som 60-100 kalorier enligt artikeln, och det kan man dessutom ordna på egen hand!

Ditt immunförsvar blir bättre
Ett sunt sexliv håller förkylningarna borta eftersom sex också boostar immunförsvaret.

Du presterar bättre
Har du sex kvällen före något som kräver lite extra av dig, som ett tal eller ett viktigt test, förbättrar du din prestation avsevärt.

(Källa: The Sun)