X
تبلیغات
رایتل
دوشنبه 3 تیر 1387

 

Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care är världsledande inom utveckling av dialysutrustningar särskilt dialysmaskiner och samverkar genom Service, produkter samt olika behandlingar i mer än 30 länder.De viktigaste behandlingar som genomförs av företaget är hemodialys och Peritonealdialys.
1. Behandlingssystem 5008

 

Behandlingssystem 5008 är den senaste dialysmaskinen som för första gången har ett hemodialyssytem och skapats och anpassats efter användaren och inte så att användaren ska anpassa sig till systemet .
Maskinen är ett mirakel genom dialysbehandling som för första gången ger användning av hemodiafiltration (HDF) som balanserar bästa behandling med optimerad användbarhet och genomtänkt utnyttjande av dialysrelevanta resurser. För att skapa den maskinen engagerade många sjukskötesror, tekniker och nefrologer från olika länder genom hela utvecklingen av behandlingssystem 5008.
Maskinen är lättanvänd och hjälper till att förbättra den dagliga dialysvården, behandlingskvaliteten och långtidsprognosen, samtidigt som erbjuder möjligheten att optimera användningen av tillgängliga resurser. Maskinen är avancerad när det gäller säkerheten. Det ger högsta patientsäkerheten och har självklara programinställningar som minimera användningsfelen. Behandlingssystem 5008 är utrustad med nöd-knapp för snabb reaktion i ett nödfall .
Behandlingsystem5008 har många produktprogram t.ex. slangar5008, bibag.5008 .
Alla koksaltlösningar i påse eller flaskor fullständigt ersätts av On/Line producerad vätskor,
On/LINE priming, förberedelse, bolus och återgivning.
Systemet utrustad med enkel datainmatning och dokumentring med nätverk anslutning
2.Service
Företaget erbjuder omfattande utbud av service för behandling och vård av patienter med kronisk njursvikt . FMC samverkar i 2100 dialyskliniker i 30 länder .FME service stödjer patienter i deras hem med installation utrustning och förberedelser service support, hemleveranser logistisk och dialyskliniker hjälper till med hempatienter.
Bland annat ger stöd för intensivvårdsklinker, dialysklinker, träning, utbildningsprogram , laboratorieservice, diagnostik, databehandling, kirurgi för vaskulära accesser, riktlinjer för behandling, ultra care TM, bioadequacy, disease state management och inliggande dialys.
Dialysklinkservice:
Planering, design, utrustning, installation, personalledning, klinikledning, förbrukningsartiklar, medicinska riktning, monitoring service.
Dialysservice: som omfattar driften av mer än 2100 dialyskliniker i 30 länder, hemdialysservice,
dialysklinker-planering, design, utrustning och ledning, Vattenbehandling & mikrobiologisk , vattenkvalitetsservice, laboratorieservice, utbildningsprogram för både patienter och personal,
, internationell semesterdialys.

3.Produkter
Företaget har stor och omfattande produktportfölj för behandling av patienter med kronisk och akut njursvikt. PD system produkter har utvecklat med innovativ design som betonade för säkerhet , ,användarvänlighet, individualiserade behandlingssätt, biokompatiblilitet, effektivitet samt miljövänlighet.
Medicintekniska: De tillverkar HD Maskiner, Dialysatorer, Slangsystem, PH maskiner, Nålar Katetrar, PD system samt Dialysvätskekoncentrat. Dagens FME maskinportfölj är byggd på en gemensam teknologiplattform som inkluderar : 5008,4008H,4008S,4008B,4008E
Läkemedel: Företaget tillverkar Peritonealdialysvätskor, Dialysvätskekoncentrat hemofiltrationslösningar samt Nefrologiska produkter.
Företaget kompletetterar sin ledande roll i dialysteknologi, produkter och service med njurläkemedel.
Njurläkemedelsdivision kommer kontinuerligt att bygga upp och erbjuda ett stor omfattande av olika läkemedel och driva dess integrering i innovativa behandlingsplattformer för att förbättra behandlingsresultat hos dialyspatienter.
FMC erbjuder ett sortiment av dialysvätskekoncentrat som uppfyller behovet av alla patienter och enheter, centralt distributionssystem, flytande och torra koncentrat samt olika blandningar.
Tillhörande produkter:
Online övervakninsutrustning, vattenreningssystem, datasystem för kliniskövervakning samt möbler & tillbehör för dialys
4.Priser
Det saknas information om priser för de gamla maskiner .
Behandlingssystem 5008 kostar ca 150000 kronor och slangar mellan 40-60 kronor/behandling. koncentrat kostar 80-120 per behandling.
Slutsats:
Behandlingssystem 5008 kontrollerar njurersättningsbehandling- hemodialys
Hemodialys är den vanligaste dialysbehandlingen. Blodet pumpas ut ur kroppen (vanligtvis via två nålar i armen) genom en dialysator, där blodet renas . Blodet renas från slaggprodukter och överflödigvätska. En normallång behandling tar cirka 4 timmar och de flesta patienter klarar sig på cirka 3 behandlingar varje vecka.
Behandlingssystem 5008 möjliggör hemodiafiltration som förbättrar patientens prognos och livskvalitet genom:
Förbättrad dialysdos
Bättre eliminering av medelstora molekyler utan albuminförluster
Hemodynamisk stabilitet
Förbättrad kalcium-fosfat produkt
Förbättrad anemikontroll
Begränsning av inflammation och oxidativ stress
Mindre biverkningar och intradialytiska symptom

Mahin Bahadory